2011-01-01

Du nulis vienas vienas vienas vienas...















Taigi, bičiuliai, įžengėme į naują dešimtmetį, o nauja kieno nors pradžia visada yra pažadų (tesimų ar netesimų) metas. TAIGI, šiemet pasižadu skirti daugiau dėmesio savo blogui, skvarbesne akimi stebėti ir fiksuoti tai, kas vyksta mūsuose ir aplinkui mus. Pabandysiu bent trumpai pasidalinti su jumis tuo, ką skaitau, galbūt iš to kils gerų diskusijų ir/arba veiksmų.
O praėjusiais metais, nepaisant visų politinių ir ekonominių nesąmonių, esu visai patenkintas – ypač gruodžiu, kai pirmąjį darbo su Gilleso Deleuze‘o filosofijos tyrinėjimų projektu pusmetį vainikavo, mano manymu, labai pavykusi konferencija. Kartu su projekto vadove Audrone Žukauskaite ir veiklia organizatore Asta Pakarklyte sugebėjome pasikviesti puikių Deleuze‘o specialistų, radikalios politikos teoretikų, tarp jų – mano ilgametį „kumyrą“, mažosios politikos teoretiką Nicką Thoburną (visą jo knygą „Deleuze‘as, Marxas ir politika“ galite rasti čia), austrų postoperaizmo tyrinėtoją Geraldą Raunigą (iš jo didžiam savo malonumui gavau dvi jo paties knygas – „Menas ir revoliucija“ ir „Tūkstantis mašinų“).
Tikiuosi, kad šiemet pavyks įsukti sistemingesnius Deleuze‘o ir kitų šiuolaikinių radikalių filosofų – Foucault, Agambeno, autonomistų ir kt. skaitymo seminarus, apjungiant kiek įmanoma daugiau aktyvių terpių ir taip padėti kai kuriems radikalams atsikratyti buko teorijos neigimo, įtikinti, kad teorija yra tokia pati praktika, gebanti skaldyti plytas ir griauti sienas.
Laukiu pagaliau pasirodysiančio Juodraščio 3 nr., tikiuosi skirti daugiau laiko Anarchijai, o ypač blogui, mažiau laiko – beprasmiams ginčams Facebooke.
Visiems linkiu stiprybės, kovingo ryžto, aistros, kuri degtų ne tik Facebooko polemikose, bet ir realybėje. Linkiu minties skrydžio ir laisvo požiūrio į už mus prievartaujančios sistemos ribų slypinčias galingas alternatyvas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą